Met sporthypnose leren snel in de flow te geraken

28-06-2017

Topprestaties worden meestal verbonden aan de toestand van FLOW ( Ideale Prestatie Toestand), die wordt gekenmerkt door totale concentratie, volledige beheersing en het niet-niet bewust zijn van tijdsverloop. Het is die toestand waarvan sporters zeggen dat alles vanzelf ging.

Bij optimaal functioneren (in beweging of in stilstand) ontstaat een soort 'alternatieve' bewustzijnstoestand (zelfhypnose) en dit is ideale vrije ruimte om in te presteren.
Deze 'alternatieve' bewustzijnstoestand (zelfhypnose) kan worden getraind en binnen de sportpsychologie worden gebruikt voor het bereiken van de ideale prestatietoestand (FLOW). 

Mentaal Gezond is gespecialiseerd in het werken met (top)sporters. Binnen de praktijk werk ik met het unieke sporthypnose programma (SHP). Dit betreft een mix van traditionele sportpsychologie, MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en hypnotherapie. Het voordeel ten opzichte van traditionele mental coachingsprogramma's is dat het niet nodig is om de hele tijd over problemen te praten en te analyseren. Vaak zal al binnen een paar sessies een waarneembare verbetering plaatsvinden.