Onderzoek toont aan: Brainspotting zeer effectief om trauma's te verwerken 

12-09-2018

In de ochtend van vrijdag 14 december 2012 vond er een schietpartij plaats op de basisschool van het dorp Sandy Hook in Newton, in de Amerikaanse staat Connecticut. Adam Peter Lanza, een twintigjarige man, schoot daar 26 personen dood, onder wie 20 kinderen, en daarna zichzelf. Daarvoor had hij zijn moeder al om het leven gebracht, zodat in totaal 28 mensen het leven lieten. Slechts één gewonde overleefde het bloedbad.

Als gevolg van dit drama raakte een grote groep mensen direct of indirect ernstig getraumatiseerd. Door de diverse hulpverleners werden verschillende behandelmethodes toegepast.

Om inzicht te krijgen in de effectiviteit van de verschillende toegepaste behandelmethodes, werd er een onderzoek ingesteld, waarbij de verschillende behandelmethodes werden vergeleken. De onderzoeksresultaten werden in september 2016 gepubliceerd [1]. Uit de resultaten van het onderzoek bleek brainspotting de meest efficiënte methode te zijn. (klik hier voor het complete onderzoeksrapport)[1] Report of Findings from the Community Survey, September 2016